Koláž vo fotografii

FB Event
Workshop

Tatiana Takáčová


 

Workšopa / 6.3.2024 od 16.00 – 20.00 hod.

 

Pozývame na špeciálnu workšopu, ktorú sme pre vás pripravili spoločne s autorkou aktuálnej výstavy „It might sound a little odd“, Tatianou Takáčovou. Projekt je inšpirovaný nemeckým pojmom „fernweh“, ktorý popisuje túžbu, melanchóliu alebo smútok za miestami, ktoré sme nikdy nenavštívili. Vo fotografickej sérii tak dominuje krajina a jej rekonštrukcia, vydávame sa na cestu neznámym územím, kde sa minulosť, stretáva s prítomnosťou, skutočnosť s fikciou. Workshop sa zameriava na experimentálnejšie prístupy vo fotografii, rovnako ako v samotnom výstavnom projekte.
Obsah workšopy:
Teoretická časť – Prostredníctvom vybraných diel, ktoré vám Tatiana predstaví na svojej výstave, vám priblíži rôzne technologické prístupy v tvorbe koláží, od analógovej fotografie až po digitálnu manipuláciu s obrazom
Praktická časť:
Tvorba vlastných kompozícií – prostredníctvom rôznorodých obrazových a iných materiálov si budete môcť vytvoriť plošné alebo malé priestorové prostredia (scénografie)
Práca s ateliérovým svetlom – naučíte sa správne nasvietiť vytvorené scény a digitálne ich zachytiť
Základná postprodukcia obrazu v Lightroome a Photoshope (výhodou je mať vlastný notebook s príslušnými programami)
Vstup na workšopu: 35 € / osoba (v cene je zahrnutý všetok materiál a malé občerstvenie;
ak chcete navyše použiť svoje obrázky, fotky alebo materiály, môžete si ich priniesť).
Kapacita: 6 osôb
Záväzné prihlásenie mailom na: info@sopagallery.sk a zaplatením poplatku prevodom na účet SK5409000000005034465677 (do poznámky je potrebné uviesť meno a názov workšopy)
Storno: Bezplatné storno je možné uskutočniť maximálne dva dni pred realizáciou podujatia.
Tešíme sa na stretnutie!
Tatiana Takáčová (*1987) je vizuálna umelkyňa, ktorá sa prostredníctvom média fotografie – formou dokumentu, denníkových záznamov, inscenovanej fotografie a inštalácie zaoberá psychologickými a sociologickými témami, fenoménmi súčasnosti a temporalitou vo fotografickom obraze. Pohybuje sa na pomedzí konceptuálnej a dokumentárnej fotografie. Absolvovala štúdium fotografie na Katedre fotografie a nových médií na Vysokej škole výtvarných umení v Bratislave, kde momentálne pôsobí ako doktorandka. Od roku 2022 sa venuje aj kurátorskej činnosti v rámci rezidenčného centra KAIR Košice Artists in Residence. Zúčastnila sa mnohých výstav na Slovensku aj v zahraničí.
Program tejto galérie z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia.
Fond na podporu umenia je hlavným partnerom projektu.

Tap to enter