Každá polievka má svoj vlastný príbeh

FB Event
Workshop

Judit Szalipszki, Anna Tudos


10.7.2023 o 17.30

Z Budapešti k nám pricestujú kurátorky Judit Szalipszki a Anna Tudos z BÜRO imaginaire. Tvrdia, že vedia pripraviť polievku z kameňa! Hoci na vytvorenie chutnej polievky potrebujú len jeden kameň, zmyslový zážitok by sa mohol vylepšiť, ak by si účastníci priniesli jednu zo svojich obľúbený ch polievkový ch ingrediencií ako prílohu. Pokrm sa bude skladať z tý chto rôznych jedlý ch a nehmotný ch prísad, a bude pôsobiť aj ako taviaci kotol prepletený ch kultúrnych dejín a osobný ch skúseností.

 

Podujatie umožní nahliadnuť do stelesnenej kurátorskej praxe BÜRO a vytvorí priestor na diskusiu nad vriacim hrncom prostredníctvom spoločnej prípravy jedla. Premietanie videodiela „Cassava show“ od Eszter Ágnes Szabó ďalej prispeje k skúmaniu tém, ako je jedlo ako metafora, ako prostriedok náklonnosti, dedičstva, nacionalizmu, ako aj toho, ako zmeny klímy tieto vzorce znásobujú.

 

Na podujatí sa môže zúčastniť maximálne 20 ľudí.

 

Na zážitkovo-vzdelávaciu workšopu je potrebné prihlásiť sa na info@sopagallery.sk do nedele 9.7.2023.

 

VSTUP ZDARMA

 

Pridané zložky určia, aké alergény polievka obsahuje, ak máte nejaké diétne požiadavky, oznámte nám to, prosím, e-mailom pred podujatím (buro.imaginaire@gmail.com).

 

Kurátorský kolektív BÜRO imaginaire sa špecializuje na prezentáciu site-specific a interdisciplinárnych diel a inštalácií. Organizuje, sprostredkúva, číta, píše, varí, servíruje, pý ta sa, odpovedá, demontuje a montuje. Podujatia BÜRO sa môžu objaviť na nečakaný ch miestach, od galérií až po zeleninárstvo a sú podnetné nielen na teoretickej, ale aj na zmyslovej úrovni. BÜRO imaginaire sa zaujíma o jedlo ako o mocnú hmotu, médium a prostriedok rozprávania príbehov, ako o politický  objekt, v ktorom sa prepletajú zložité ekologické, sociálne a historické súvislosti.

 

Program tejto galérie z verejný ch zdrojov podporil Fond na podporu umenia.

Fond na podporu umenia je hlavný m partnerom projektu.

Projekt ďalej podporilo Mesto Košice.


Tap to enter