Wild Garden Utopia workshop III: EMPATHY WITH A PLANT

FB Event
Workshop

Kitti Gosztola & Bence György Pálinkás


 

Šopa Gallery, Hlavná 40, Košice / 17.00 hod.

 

Pozývame vás stať sa súčasťou novej kapitoly dlhodobého botanického sci-fi projektu Wild Garden Utopia, ktorý tvorí maďarské umelecké duo Kitti Gosztola a Bence György Pálinkás. 

 

Prostredníctvom série workshopov si spoločne predstavíme budúcnosť, v ktorej je pohánkovec japonský (takzvaný invazívny cudzorodý rastlinný druh) jedinou rastlinou v Európe. Tých niekoľko  zostávajúcich ľudí, ktorých predstavujete vy ako účastníci, nemá inú možnosť, ako nájsť harmóniu s prírodou a nanovo sa definovať ako spoločenstvo prostredníctvom rituálov, tvorby zvukov a vcítenia sa do tejto rastliny.

 

Posledný workshop sa bude niesť v znamení prepojenia sa s pohánkovcom japonským prostredníctvom našich zmyslov. Ochutnáme ho, ovoniame ho, dotkneme sa ho a spoločne si precvičíme radikálnu empatiu.

 

Workshop sa uskutoční tesne pred otvorením výstavy Wild Garden Utopia – Chapter 7, ktoré prebehne 4.7. o 18:00 v priestoroch Šopa Gallery.

V prípade záujmu sa môžete prihlásiť mailom na monika.padejova@kair.sk, kde vám radi odpovieme aj na ďalšie otázky.

 

Workshop je ZADARMO

Trvanie 1 hod. / 17:00-18:00

Šopa Gallery

Vekové obmedzenie: 14+

 

Všetky workshopy prebiehajú v anglickom jazyku, v prípade potreby môžu byť tlmočené do slovenčiny.

 

Rezidenčný program z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia. Fond na podporu umenia je hlavným partnerom projektu. 

Projekt tiež podporil Medzinárodný vyšehradský fond.


Tap to enter