K. Bajkayová, K. Kosziba, P. Malinowska – Artist Talk

FB Event
Artist Talk

Katarína Bajkayová, Klaudia Kosziba, Paula Malinowska


22. 4. 2024 / 18.00

 

Srdečne vás pozývame na neformálnu diskusiu s autorkami výstavy „Will I Ever Look Into Your Eyes Again?“ – Katarínou Bajkayovou, Klaudiou Koszibou a Paulou Malinowskou. Prostredníctvom rôznorodých formálnych prístupov (keramika, maľba, 3D digitálna animácia) odkrývajú témy premeny, znovuzrodenia, erotiky, sexu či akejsi zvláštnej cudzej lásky. Podujatie prináša jedinečnú možnosť dozvedieť sa viac o umeleckých stratégiách autoriek, ich ideových východiskách a procese tvorby konkrétnych prezentovaných diel.

Viac o výstave: http://sopagallery.sk/…

 

Katarína Bajkayová (*1994) je absolventkou magisterského štúdia na Fakulte umení Technickej univerzity v Košiciach, kde je v súčasnosti doktorandkou. Venuje sa predovšetkým tvorbe priestorových inštalácií, pričom využíva keramiku v kombinácii s inými materiálmi. V súčasnosti sa zaujíma najmä o témy sociálnych vzťahov, bývania a erotiky, ktoré skúma v kontextoch prírodných vied, mytológie, architektúry a literatúry.

 

Klaudia Kosziba (*1971) je maliarkou a pedagogičkou na VŠVU v Bratislave. Od roku 2008 vedie Ateliér mal+by. Umelecký program Kosziby bol dlhodobo sústredený na výsostne maliarske otázky, problémy spôsobu reprezentácie či jeho historických premien. V posledných maľbách sa stáva jej východiskom priama skúsenosť s hubami, sleduje metamorfóznosť ich estetických kvalít, rast či zanikanie.

 

Paula Malinowska (*1998) vyštudovala magisterský stupeň na Katedre intermédií Vysokej školy výtvarných umení v Bratislave (2020–2022), konkrétne v ateliéri vvv (Dávid Koronczi a Martin Piaček). Východiská svojej tvorby odvíja od témy antropocénu a nášho vzťahu k mimoľudskej realite. Túto problematiku interpretuje cez mytológiu, ktorú „podkopáva“ novým čítaním a odkrýva jej nové súvislosti.

 

Program tejto galérie z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia.

Fond na podporu umenia je hlavným partnerom projektu.


Tap to enter